DOCWERK

Eigenwijze reseach naar bijzondere energie en spannende techniek

woensdag 2 januari 2013

Solar power in een verbrandingmotor



















Twee Amerikaanse researchers hebben een ouderwetse 'plofmotor' omgebouwd voor duurzaam gebruik, De motor loopt nu op een combinatie van zon, water en olieMatt Bellue and Ben Cooper gebruiken stoomtechniek om er kracht mee op te wekken. Hun nieuwe systeem heet HydroICE (Hydro Internal Clean Engine). 

Water koken met zonlicht
Met een mirrored parabolic solar collector verwarmen ze met zonlicht olie tot ca 300 ºC. De hete olie leiden ze in de cylinder van een traditionele, door iedereen gebruikte plofmotor. Dan jagen ze onder druk enkele waterdruppels de cilinder in. Vavavoem...! De òorzaak? waterdruppels knallen op die temperatuur spontaan uit elkaar waarbij een enorme kracht vrijkomt; stoomkrachtDe zuiger slaat naar beneden en laat een aandrijfas draaien. De rest is vrijwel gelijk aan het traditionele verbrandingsmotor. Filmpje.Als de as op een stroomgenerator wordt geplaatst, ontstaat er elektrische stroom. Water en zon zijn overal ruim beschikbaar. De olie wordt teruggewonnen en hergebruikt. Filmpje

De markt op
De sleutelaars Bellue and Cooper werken nu samen met de Missouri State University en de Missouri University of Science and Technology aan een productielijn. Het voordeel? De brandstof is de zon, die is duurzaam, we hoeven niet meer naar de pomp . De techniek is goedkoper dan zonnepanelen. De uitvinders zoeken met crowdfunding steun van het publiek. 


Geen opmerkingen: